Velletje postzegels als dank

Pensioen, afscheid, postzegel
Pensioen, afscheid, postzegel

Velletje postzegels als dank

Gisteren werd ik wakker en keek op mijn telefoon naar het nieuws. Een artikel over een karig afscheid na 50 jaar dienstverband bij “de Post” was wat mij direct heel erg wakker deed worden.

Tussen de regels door en ook in het filmpje waarin de vrouw van deze medewerker het woord doet, hoor en zie ik zoveel pijn. Lijkt het op papier over het missen van een bonus bij 50 jaar dienstverband te gaan, zie ik vooral het missen van de menselijke factor in deze.

Na de publicatie in de Telegraaf kwamen er veel verontwaardigde reacties op het artikel. Velen vonden het te gek voor woorden en staken de beste man een hart onder de riem. Een aantal mensen vond dat deze man niet moest zeuren, hij had toch een goed Pensioen en mocht lekker gaan genieten. Een aantal mensen gaven aan dat ze hem een bloemetje zouden sturen en weer een aantal, vooral ondernemers, gaven hem alsnog een mooi cadeau.

Deze reacties, of ze nu positief of ietwat negatief waren, laten zien dat we in deze maatschappij vaak de menselijke maat missen. Want laten we eerlijk zijn, een kwartiertje tijd voor koffie met een stukje cake, een afscheidsgift dat binnen het budget past (dat voor iedereen in het bedrijf geldt, ongeacht lengte van het dienstverband of reden van afscheid), niet de mogelijkheid om door te werken (terwijl dit volgens de richtlijnen wel kan) zodat een bijzonder jubileum van 50 jaar trouwe dienst behaald kan worden, getuigt niet van enige inleving en empathie richting deze man.

Helaas zien we dit soort zaken wel vaker. Vooral in de tijd dat mensen gedwongen afscheid moesten nemen van een bedrijf, waar ze langdurig in dienst waren, door economische omstandigheden. Mensen die van de één op andere dag te horen kregen dat zij hun baan zouden verliezen door reorganisatie of door een faillissement. En ook al kreeg een groot gedeelte van hen dan toch nog een zogenaamde zak met geld mee en konden hiermee, samen met een eventuele pensioenpot, financieel door tot aan de AOW-gerechtigde leeftijd, het gemis van een mooi afscheid en geen voorbereiding op de volgende levensfase ontbrak.

En juist in deze levensfase krijgt men dan van anderen, zowel leidinggevenden, collega’s als bekenden te horen, dat men maar geluk heeft, dat men nu eindelijk kan gaan genieten etc. Voorbij gegaan wordt aan het feit dat een goed afscheid en een goede voorbereiding enorm bijdraagt aan het levensgeluk in deze fase. Men vergeet (of weet niet) dat veel gepensioneerden een aantal stadia aan emoties doorlopen, van extreem geluk tot aan rouw aan toe.

Juist in deze fase, richting pensioen en stoppen met werken, kan pensioencoaching hierbij een grote steun zijn. Samen met jou en je eventuele partner, gaan we kijken naar wie jij bent en wat jij wilt en hoe jij datgene kunt gaan bereiken. Indien pensioencoaching aangevraagd en gefaciliteerd wordt door jouw werkgever dan kijken we ook naar de wensen en mogelijkheden van een door jou gewenst afscheid van het bedrijf, je collega’s en jouw werkzaamheden. En alhoewel pensioencoaching door jou individueel aangevraagd kan worden, blijkt dat wanneer jouw werkgever dit faciliteert er een nog beter resultaat kan worden bereikt. Want Pensioen gaat niet (alleen) over geld, het gaat over jou!

Informatie aanvragen door jou of door jouw werkgever is mogelijk op info@gepassioneerdgepensioneerd.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *