Leontine van Roosmalen, Pensioencoaching, werkgevers, pensioen, met pensioen gaan

De overgang van beroepsleven naar pensioen kan voor velen een ontmoedigend proces blijken te zijn. U kunt uw werknemers echter helpen om de overgang van werk naar pensioen soepeler te laten verlopen door hen toegang te geven tot één op één coaching. Dit zal hen helpen zich voor te bereiden en te plannen voor hun pensioen, voor het optimaal benutten van de komende jaren.

Een aantal grotere organisaties hebben reeds lang de voordelen van het aanbieden van pensioencoachingstrajecten aan hun medewerkers ingezien. Als een ervaren pensioencoach en mentor kan ik individueel met uw werknemers werken, wat hen tevens zal helpen om stress-vrij, effectief en productief voor uw bedrijf te blijven gedurende de resterende tijd tot aan pensioneren. Dit zal ook voordelen hebben voor uw bedrijf tijdens deze potentieel moeilijke periode van transitie.

Wat houdt Pensioencoaching in?
Pensioen hoeft niet het einde van werken in het algemeen te betekenen. Een andere manier  van werken, een andere rol, of misschien wel minder werken in het bedrijf kan een belangrijke stap zijn in aanloop naar het pensioen. Door samen te werken kunnen we deze factoren identificeren en kunnen we ze gebruiken om een plan te maken, dat zowel past bij de werkgever als bij de werknemer.

Als een pensioencoach kan ik met u en uw medewerkers werken aan:

• Een duidelijk beeld te krijgen van pensioen en wat dat betekent voor het individu (ook financieel)
• Het verlichten van het overgangsproces
• Het oplossen van problemen of zorgen voorafgaand aan pensionering
• Het voorbereiden op de onvermijdelijke 'veranderingen'
• Het samen een plan trekken dat bij u, uw medewerker en uw organisatie past.

* Alle sessies zijn strikt vertrouwelijk.

 

Hoe profiteren uw werknemers van pensioencoaching?
Uw medewerkers kunnen 30 jaar of langer “met pensioen” zijn – langer dan enig ander stadium van hun leven. Dit biedt hen enorme kansen om een nieuwe bevredigende, uitdagende en lonende manier van leven te vinden wanneer ze uw bedrijf verlaten. Pensioencoaching voorafgaand aan pensionering kan helpen om dit effectief te plannen.

Ik kan met u en uw medewerkers werken bij het “plannen” van hun pensioen, hen helpen bij het verkennen van de levensstijlkeuzes die bij hen passen en hen helpen om een bevredigende en veelbelovende pensioentijd te creëren, na vele jaren van werken in een gestructureerde werkomgeving.

Hoeveel sessies raadt u aan?
Een volledig Individueel Pensioencoachingstraject omvat 8 sessies. Hierbij niet geteld de sessies waarbij de werkgever en de werknemer (indien gewenst) samen richting het pensioneren kijken. Deze laatste sessies kunnen variëren van 1 tot 3 sessies, afhankelijk van de individuele behoeften en de wensen van de organisatie. Elke sessie duurt 1,5 tot 2 uur. De eerste 5 sessies volgen snel op elkaar, de laatste 3 sessies worden daarna naar wens verspreid over de rest van het jaar.

Waar zullen de sessies plaatsvinden?
Coach-mentoring sessies worden meestal gehouden in de gebouwen van de werkgever maar dit kan ook op een andere locatie indien gewenst. Al dat nodig is, is een kleine, afgesloten vergaderzaal waar de sessies in vertrouwen en zonder onderbrekingen kunnen plaatsvinden. Tevens kunnen de eerste 5 sessies in één week in het Oostenrijkse Zillertal plaatsvinden. De coaching sessies vinden daar bij goed weer in de buitenlucht plaats. Bij slecht weer, beschik ik daar over een eigen ruimte.

Hoeveel gaat dat kosten?
Dit zal afhangen van de organisatie en medewerker, het uiteindelijk aantal sessies en de locatie. Contacteer mij voor een vrijblijvende afspraak zodat we de opties met u kunnen bespreken.

De Pensioencoachingstrajecten kunnen door heel Nederland plaatsvinden.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken, neem dan contact met ons op.