Ik ben 51 jaar en woon afwisselend in het wonderschone en bourgondische Brabant en het prachtige Zillertal in Oostenrijk. Ik hou van mens, dier en de natuur. Zowel tijdens mijn werk als in mijn vrije tijd hou ik hier zoveel mogelijk rekening mee. Ik werk en “speel” dan ook vaak in de buitenlucht.

De laatste jaren ben ik gaan onderzoeken wat ik met de rest van mijn leven wilde. Vele opleidingen en seminars heb ik gevolgd. Hierdoor heb ik het roer behoorlijk omgegooid. Ik ben in mei 2012 zelfstandig ondernemer geworden en bied ik pensioencoachingstrajecten aan in Nederland als ook in Oostenrijk. En in beide landen ben ik ook actief als fotograaf.

Een paar dingen waar ik heel gelukkig van word: Mijn familie en vrienden, mensen, dieren (honden in het bijzonder), reizen, in de natuur zijn, fotograferen, sporten, lachen, schrijven, op een podium staan en Oostenrijk…. heel vaak en heel veel Oostenrijk….

Hoe het begon
Na het verbreken van een korte “lange afstandsrelatie”, waarin ik mijzelf, mijn hond, mijn familie en vrienden licht verwaarloosd had, had ik een autorit van ruim een uur voor de boeg. En in plaats van verdrietig te zijn, kwam mijn oude strijdlust terug. Al langer kriebelde er iets, nu was het tijd voor echte actie. Ik nam het heft weer in eigen hand en besloot op die terugrit, dat ik voor mijn passie zou blijven gaan, “No matter what”. In februari 2012 ben ik begonnen met mijn opleiding tot Financial Lifeplanner RLP®. Nu kon ik mijn kennis en passie verbinden en echt iets toevoegen aan het leven van mijzelf en vooral ook aan dat van anderen. Zoals hierboven al aangegeven speelt Oostenrijk een belangrijke rol in mijn leven en omdat je als lifeplanner ook je eigen lifeplanning maakt en leeft, ben ik gaan zoeken naar mogelijkheden om vaker en langer in Oostenrijk te kunnen verblijven. En zo is het idee ontstaan om samen met mijn relaties naar Oostenrijk te gaan. Toch bleef ik nog iets missen in mijn dienstverlening. En ineens, eind 2014 kwam daar het besef. Hoe gaaf zou het zijn om tijdens het proces van Lifeplanning in Oostenrijk op het belangrijkste moment een geweldige foto te kunnen maken en mee te geven aan de relaties. Een tastbaar iets, zodat je altijd dat moment weer terug kunt halen. En wanneer je iets wilt, dan neem je actie.

Dus ben ik aan een fotografie opleiding begonnen om coaching en fotografie te combineren, Photocoaching was geboren. Nu kon ik ook mijn andere hobby (fotografie) gaan gebruiken bij mijn Passie.

Naast dat ik nu fotografie inzet tijdens Pensioencoachingstrajecten, bied ik het ook op zichzelf staand aan. Het is geweldig om de verandering door het oog van de lens mee te mogen maken. Daar is waar ik het voor doe.

En omdat ik iedereen prachtige foto’s van zichzelf en zijn of haar geliefden gun, maar niet iedereen de combinatie fotografie en coaching nodig heeft, heb ik de opleiding tot Moment Design Fotograaf gevolgd. In Nederland ben ik één van de eerste gecertificeerde Moment Design fotografen en in Oostenrijk ben ik de eerste die op deze manier fotografeert.

Om op deze manier Levensmomenten voor altijd te mogen vastleggen geeft mij een nog grotere lach op mijn gezicht.

Ik leef intussen mijn mooiste leven en dat gun ik jou ook. En dat is waarom ik doe wat ik nu doe.

Leontine van Roosmalen

Leontine van Roosmalen Gepassioneerd Gepensioneerd