NIVEA

Nivea, Pensioencoaching, Niet invullen voor een ander

NIVEA

NIVEA

Het ronde blauwe blikje met de witte crème, velen van ons zijn er mee opgegroeid. Had je een schraal plekje onder je neus dan werd daar een lik NIVEA op gesmeerd. Had je droge ellebogen, knieën of hielen, dan was daar hetzelfde blauwe blikje. En wilde je de zon in, ja hoor dan kwam daar ook het welbekende blauwe blikje. En was je daarna verbrand door diezelfde zon, je raadt het al......Het blikje NIVEA werd weer voor de dag gehaald. Ik heb een vriendin van bijna 74, met echt heel weinig rimpels, die in haar leven nog nooit iets anders gesmeerd heeft op haar huid en haar gezicht en dus zweert bij dit blikje.

Zij adviseerde mij om zelf een blik(je) te kopen om verdere rimpels te voorkomen en een soepele huid te houden. Best grappig, wanneer je weet dat zij door haar Aziatische genen sowieso al weinig rimpelvorming en een soepele huidstructuur heeft. In hoeverre daar de NIVEA aan bijgedragen heeft, ik weet het niet. Vanuit haar ervaring denkt zij dat dit blikje voor iedereen goed is. En ook al zal ik niet zeggen dat ik wel eens NIVEA smeer op schrale plekjes, ik heb intussen ook al een heel arsenaal aan andere crémes en verzorgingsproducten die meer bijdragen aan mijn huidstructuur.

Nu denk je misschien wat doet een blog over NIVEA op een Website voor Pensioencoaching, nou dat zal ik hieronder proberen te verduidelijken.

Want ook ik heb jarenlang mensen advies gegeven over van alles en nog wat. En vaak wist ik het antwoord, advies of oplossing al, lang voordat de vraag gesteld werd. Ik was er altijd heilig van overtuigd dat het advies dat ik aandroeg, echt het beste was voor de ander. En bijna altijd waren de mensen die ik adviseerde ook oprecht blij met mijn advies. Maar toch, nu ik er zelf over nadenk, weet ik dat ik nog veel meer voor mijn klanten had kunnen betekenen. Hoe dan, zul je denken, ze waren toch tevreden? Konden het huis kopen? Hadden een super Financieel plan voor nu en de toekomst? Dat klopt, maar juist door meer te luisteren, de juiste vragen te stellen en Niet Invullen Voor Een Ander (NIVEA) kan je nog veel meer voor anderen betekenen.

NIVEA:

  • Niet
  • Invullen
  • Voor
  • Een
  • Ander

Sinds ik niet meer invul voor een ander, merk ik dat er nog mooiere resultaten behaald worden door mijn cliënten. Daarom geloof ik meer in de 1 op 1 Pensioencoaching (natuurlijk wel met de partner), dan in de groepsprocessen, waar werknemers die richting Pensioen gaan, bijeengebracht worden. Waar mogelijkheden worden aangedragen van wat je zou kunnen gaan doen tijdens de nieuwe Levensfase die voor de deur staat. Daarnaast hoor je tijdens zulke groepsbijeenkomsten ook de verhalen van de anderen. En dat is prachtig om te horen, dat zal ik nooit ontkennen.

Maar wanneer je dan bijvoorbeeld het verhaal hoort van een geweldige en energieke vrouw, die bijvoorbeeld zegt dat ze het geweldig vindt om voor te lezen bij demente bejaarden, dat ze tijdens deze bijeenkomsten ook vaak zingen en ze echt nog geweldig contact kan maken met deze dementerenden, dat ze hierdoor echt het gevoel heeft om van betekenis zijn. Dan is dat toch alleen maar geweldig. Maar wat ik dan vaak zie gebeuren, is dat er dan in deze groep een andere vrouw of man zit, die ineens opveert en zegt dat hij of zij dit ook heel graag wil gaan doen. Dan vraag ik me toch altijd af: “Is dit idee echt van jou, of is dit van een ander?”

Want is het niet veel krachtiger, dat je zelf eerst gaat onderzoeken, met of zonder Pensioencoach of –traject, wat jij echt, maar dan ook echt wilt. Waar jij energie van krijgt, waar jij gelukkig van wordt en waardoor jij elke dag weer vol energie wakker wordt. En daarna een plan gaat maken, hoe jij datgene wat jij werkelijk wilt ook echt kunt gaan bereiken.

Doordat we geleerd hebben dat er voor elke vraag, probleem of situatie wel een oplossing is, zijn velen van ons uit het oog verloren dat we allemaal uniek zijn. En juist nu we ons niet meer in het “keurslijf” van een werkgever of bedrijf hoeven te wringen, kunnen we optimaal onszelf zijn.

Ik zou zeggen: “Laat je leven niet meer invullen door een ander, Leef je Eigen Leven, Dit is je Kans!”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *