Hoera! Met Pensioen!

Hoera! Met Pensioen

En dan is de dag daar……. Je gaat met pensioen!

Een dag waarvan je wist dat die ging komen, maar die vaak zo ver weg leek.

Daar sta je dan, als hoofdpersoon op je eigen afscheid.

Je schudt handen en krijgt cadeaus, een dankwoord volgt. De meesten, die nog blijven werken zullen zeggen dat ze je benijden.  Iedereen verwacht dat pensioen een fijne tijd is omdat je verplichtingen weg vallen en je je tijd helemaal kunt gaan invullen zoals je zelf wilt. En dat is het natuurlijk ook, maar dat neemt niet weg dat gepensioneerden soms moeite hebben om hun draai te vinden in deze nieuwe levensfase. Hoe vind je een ritme zonder je werk en hoe vul je je tijd met je partner in nu je vaker thuis bent.

Realiseer je je dat als je 40 jaar gewerkt hebt (of zelfs meer), dat het vreemd kan aanvoelen om niet meer elke dag ergens verwacht te worden, geen collega’s om je heen te hebben of doelstellingen te moeten behalen. Niet iedereen kijkt er dan ook naar uit om met pensioen te gaan. Ondanks dat je natuurlijk nooit helemaal weet wat je te wachten staat kun je je wel zo goed mogelijk voorbereiden. Wat doet pensioen met je relatie, hoe vind je opnieuw een ‘doel’ in je leven en wat verwacht jij van je partner en je partner van jou. Stuk voor stuk punten die van belang zijn en waar vaak niet over nagedacht, laat staan met elkaar over gepraat wordt.

En dan heb ik het nog niet gehad over de verandering in je financiële situatie, heb je je daar al op voorbereid?

En wat als 1 van de twee ziek wordt, of erger nog, komt te overlijden, wat heb je dan geregeld en wat kun je nu al doen om ook op die situaties voorbereid te zijn.

Wist je dat ongeveer één op de drie mensen die met pensioen zijn depressie gerelateerde klachten krijgen. Waarschijnlijk niet, want pensioen is toch leuk? En ja, dat kan het zeker zijn.

Wanneer je je goed voorbereid op het naderend pensioen en weet wat datgene is waar jij graag je bed voor blijft uitkomen (wat dat dan ook mag zijn) dan maakt dat de overgang van werk naar pensioen een stuk gemakkelijker.

En wanneer je dan ook nog weet hoe het met je financiën zit en hoe je je kunt voorbereiden op je Gouden jaren, met alles wat er op je pad komt, dan heb je grote kans dat je het maximale uit het leven haalt. Jouw leven, jouw regie.

Wil jij je (samen met je partner) voorbereiden op deze boeiende en nieuwe levensfase dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *